Naturligt smink

Genom att välja ekologiskt smink undviker du konstgjorda och syntetiska ämnen i produkterna. Veganskt och naturligt smink är fritt från syntetiska ingredienser, vilket gör det skonsamt för ditt ansikte och bidrar till bättre hy.

När du ska köpa smink kan det vara bra att ta en titt på ingredienserna för att undvika konstgjorda och syntetiska ämnen. Det finns många ekologiska sminkprodukter att välja för dig som vill ta hand om din hud och om miljön. Ekologiska sminkprodukter är inte bara bättre för dig själv utan även för miljöpåverkan.

Ekologiskt smink bäst i test – 5 favoriter

För dig som vill ha bra sminkprodukter har vi alternativen! Här hittar du ekologiskt och veganskt smink. Ekologiskt och naturligt smink kommer i många olika former. Du kan köpa ekologisk foundation, puder, sminkborstar, läppstift och mycket mer. Nedan kommer våra favoriter.

1

Nuxe Lip - Blam

Nuxe är ett naturligt märke som innehåller 80% naturliga ingredienser. De har även en linje som är ännu mer ekologisk, Bio Beauté By Nuxe, vars innehåll är mer ekologiskt och naturligt.

2

Maria Åkerberg - Lip Care

Detta läppstift skyddar och återfuktar dina läppar, ett självklart val när du ska köpa naturligt smink.

3

Estelle & Thild - Long Lash Mascara

Estelle & Thild gör svenskt ekologiskt smink till bra priser. Denna mascara vårdar på djupet och innehåller bioaktiva ingredienser.

4

Dr. Hauschka - Foundation

En ekologisk foundation som ger naturligt lyster och vårdar på grunden.

5

Avril - Ekologisk BB cream

Avril är ett sminkmärke som har bra sminkprodukter. Här har du en ekologisk BB cream som har en mjuk konsistens och är lätt att applicera.

Ekologiskt smink – märken

För dig som är intresserad av att köpa ekologiskt och speciellt svenskt ekologiskt smink kommer våra tips på bra sminkprodukter som är ekologiska.

Maria Åkberberg

Har ett stort sortiment av enbart ekologiskt och naturligt smink.

Estelle & Thild

Grundades 2007, dess ambition är att skapa rena och bioaktiva produkter.