Välj ekologisk solkräm

När sommaren börjar närma sig eller när man ska åka utomlands är det viktigt att köpa ekologisk solkräm. Att välja ekologiskt solskydd är både bra för dig, din hud och för miljön. Oavsett om det är solkräm för läppar, kropp eller ansikte är det viktigt att ingredienserna är ekologiska och bra för dig och din kropp.

Välj solkräm utan nanopartiklar

Alla vet att det är viktigt att ta det försiktigt i solen och inte bränna sig. Men det gäller också att välja naturliga produkter som värnar om din kropp och miljön. En naturlig solkräm utan nanopartiklar är ett bra val, då nanopartiklar kan skada miljön och din hud. Det finns ekologisk solkräm utan nanopartiklar att köpa. Vill du vara på den säkra sidan för dig själv och miljön är detta ett säkert val.

Ekologisk solkräm bäst i test – 6 andra favoriter

1

Weleda solkräm barn

Denna ekologiska solkräm är bra för barn och skyddar mot solens starka strålar.

2

Eco solkräm Cosmetics

Ecos solkräm är bra för dig och för miljön. Den är framtagen för extra känslig hud och kan användas på både kropp och ansikte.

3

Biosolis

Ett ekologiskt solskydd med aloe vera och karanolja. Denna solkräm vårdar huden och kan användas på både kroppen och i ansiktet.

4

Avivir Aloe Vera Sun Lotion

En ekologisk bra solkräm som stärker hudens eget försvar. Den är mycket mjukgörande och återfuktande för huden.

5

Hallonfröolja som solkydd

Hollonfröolja är en olja som fungerar som ett solskydd. Var försiktig och testa dig fram. Oljan ska ha solskyddsfaktor 30 men om du är känslig mot solen och lätt bränner dig ska du välja en vanlig solkräm.

6

Maria Åkerberg

En ekologisk solkräm för ansiktet. Från svenska varumärket Maria Åkerberg. Den är lugnande, mjukgörande och skonsam mot huden.

Överdriven solning

Om man utsätter kroppen för stark sol och överdriver sin solning kan en del negativa hälsoeffekter uppstå:

  • Pigmentfläckar
  • Rynkor
  • Tidigt åldrande
  • Hudcancer

Var därför noga med att smörja in dig ordentligt. Ett tips är att smörja in dig innan du går ut i solen och låta den naturliga solkrämen sjunka in i huden. Det ger ett mycket bättre skydd mot solens starka strålar. Tänk även på att smörja in dig på nytt efter du badat för att få ett bra skydd.