Eco Cosmetics är säkra produkter, med väl dokumenterade och omfattande tester

 

Alla som använder Eco Cosmetics solkrämer kan vara säkra på att deras hud är väl skyddad från solens uv-strålar. Med validerade testmetoder har oberoende laboratorium certifierat att Eco Cosmetics produkter till och med ger ett högre skydd än vad som anges på förpackningen.

Test: EN ISO 24442:2012 Vi tar ansvar för att våra produkter är säkra och effektiva, och använder oss utav tester utförda av IDEA institute. Institutet arbetar i nära samarbete med den enda europeiska kliniken som specialiserat sig på behandling av skador i huden orsakade av uv-strålar. Produkter som är avsedda att skydda vår hud testas här under verkliga förhållanden med hjälp av frivilliga testpersoner (“in vivo”).

Resultatet av dessa omfattande in-vivo UVA-tester ger detaljerad information kring det verkliga UVA-skyddet för olika hudtyper. Med ett värde på 19.9 är UVA skyddet i Eco Cosmetics sollotion spf 50 avsevärt högre än europeiska kommissionens rekommendation på 16,7. Vi utför även in vitro tester. Även dessa tester visar att Eco Cosmetics solskyddsprodukter ger ett högre skydd mot UVA än vad som krävs.

Nedan ser du certifikat från IDEA och HELIOS som visar att Eco Cosmetics är effektiva och säkra produkter som skyddar mot både UVA och UVB:

Fler tester ser du här.

­